Taj Mahal

Vi sitter på flygplatsen i Munchen, missade flyget till Stockholm.  Vi var några minuter sena från Delhi. Tyskland, Tyskland, detta underbara land med ordning o reda.
Nu ska jag berätta sagan om Taj Mahal..
 Det var en gång en maharadja, en rik som alla maharadjor var på den tiden runt 1500-talet. Det finns fortfarande idag men de har ingen makt, men förfarande välbärgade tillhör överklassen. Men på 1500- talet så hade de egna kungarike,
 
 Indien fanns inte som ett land utan styrdes av många små riken. Långt senare blev Indien ett eget  fritt land år 1947. Nu till denna maharadja, han var i 45-50 års ålder när han förälskade sig en mycket vacker ung flicka. De var mycket lyckliga. Hon födde 14 barn, men tyvärr klarade hon inte sista förlossningen och dog vid 35 års ålder.
Maharadja var otröstlig och helt och hållet "grävde " ner sig i sorgen. Han misskötte landet och tog ingen hänsyn till ministrarna.  Till slut bestämde han att frun skulle få ett mausoleum. Bygget tog ca 20 år och var byggt av finaste marmor med  ädelstenar samt halv ädelstenar. Ett vackert palats som skiftar i färg beroende hur solen går.. 
Maharadja blev gammal man och blev fånge till sonen som skulle ha makten. Sonen byggde i sin tur ett palats på andra sidan sjön. Där fick maharadjan en del med en stor altan, där kunde han sitta och beundra sitt Taj Mahal och drömma om vackra frun..
Detta palats heterRöda fortet.