Första resan till USA.

Hej på er.
Nu är det dags att ta upp skrivandet igen. 
 Det är 18 år sedan  vi första gången åkte till USA. Vår älsta dotter arbetade som au pair Californien. Vi åkte dit för att fira jul samt att fira min man, han fyllde femtio år på annandagen och vår dotter fyllde tjugo år i januari. Så det var ett perfekt  tillfälle att åka dit. Vi flög till San Francisco,  där vi mötte vår dotter och turistade staden  i några dagar. Sen hyrde vi bil och började resan till LA, Los Angeles, där dottern arbetade.  Fantaskt fin väg, kustvägen..
 Vi fick låna huset där dottern bodde, familjen var bortrest. Vi kunde fira jul där. Dottern hade beställt julskinka, så  vi hade det mästa av svensk julmat. Efter helgen så började vi med våra äventyr.  Det blev Disneyland, Seaworld samt Universial studios. Helt fantastiskt.
 
 Det var så många otroligt fina ställen som vi besökte, Santa Monica,  Hollywood,  Bevely Hills, vi besökte även en svensk by, som visade sig att vara mera dansk, uppe i bergen. 
 
Efter allt detta glamorösa åkte vi till Las Vegas. Rakt ut i Nevada öknen. Det var ingenting och åter ingenting, helt plötsligt en husvagn lite länge bort i öknen, där någon bodde. Så kunde det se ut på vägen, ett ryckel till hus här ett till där och vägen fortsatte. 
Så småningom kommer vi till  något som borjar likna en stad, lite hus, mera hus. Och helt plötsligt, enorma hus, påkostade fasader, fontener, vattenfall och mera hus. Större och glamorösa, palats, slott. Otroligt fina casinon och hotell. En stad av lyx, ett skådespel  för ögat. Man kunde gå i flera timmar och bara titta på alla dessa fantastiska  hus, den ena finare än den andra. Det var som hämtat från Venedig,  från Paris, eifeltornet. Gick man sen in i hotellen då svimmar man nästan, otroligt vackert.
 
En underbar resa med många minnen, man inte vill vara utan. 
Veckorna gick fort och efter tre veckor var det dags att åka hem med två av döttrarna och lämna den älsta kvar. 
Vi flög från LA till San Francisko och därifrån till Arlanda.